Izvorul sursă al Apei minerale Dolomia

Dolomia este o apă cu o concentraţie scăzută în minerale și izvorăşte din stâncile Munţilor Dolomiţii Orientali. Acest lanț muntos face parte din patrimoniul UNESCO.

Izvorul apei minerale se află în Val Cimoliana, aflată în interiorul Parcului Natural al Dolomiţilor Friuliani, la 833 metri deasupra nivelului mării, într-un teritoriu protejat, cu un peisaj fermecător. O arie geografică ocrotită de lege, cu o importanţă geologică elevată, unde natura păstrează un echilibru nemaipomenit între varietăţile florei si faunei.

Filtrarea naturală a apei, originea puritaţii

Topirea celor mai profunde si perene straturi de zăpadă în grupul muntos Cima dei Preti, la 2450 metri deasupra nivelului mării, dă naştere unei ape nemaipomenite si nepoluate. Apa Dolomia este apoi filtrată lin prin rocile dolomite, formează un uriaş bazin hidrogeologic menţinut în timp înca din vremurile antice.

Un antic bazin hidrogeologic

Fluxul continuu de apă în interiorul bazinului hidrogeologic ajută la îmbogăţirea apei cu oxigen şi cu cele mai preţioase minerale, datorită unui contact îndelungat cu roca dolomită. Izvorul prinde viaţă la 833 metri altitudine.

Apa Dolomia este îmbuteliată direct la sursă, conservând în acest fel toate propietăţile originale şi naturale ale izvorului. Dolomia are o temperatură la sursă de 7-8 °C, fiind unul dintre cele mai bogate izvoare de apă din Europa.

Locul este înca sălbatic şi neatins de mâna omului, oferă iubitorilor de peisaje montane oportunitatea de a călători pe poteci liniştite şi de a fi martori în faţa infinitului alb al zăpezii veșnice. Veți fi vrăjiți de sunetul apei prin măiestoasele canioane şi cascadele de gheaţă de-a lungul stâncilor imponente.

Așadar Izvorul apei Dolomia din Munţii Dolomiţii Friuliani, reprezintă un sinonim pentru natură necontaminată şi respect pentru floră şi faună.