Apa Dolomia este caracterizată ca fiind o apă oligominerală, altfel spus conține săruri și substanțe minerale în cantități extrem de mici. Aceasta este și cea mai importantă caracteristică a sa. Redăm mai jos indicatorii care au adus faima apei, precum și motivele pentru care Dolomia are aceste proprietăți.

Reziduu sec: 114 mg/L

Reziduul sec este acea proprietate în funcție de care medicii nutriționiști recomandă Dolomia ca fiind fără egal.

  • Reprezintă totalitatea sărurilor existente într-un anumit tip de apă.
  • Se calculează în momentul în care produsul este încalzit la o temperatură de 180°C.
  • Un nivel scăzut al reziduului sec, alături de o concentraţie armonioasă a celorlalte săruri, sunt calităţile unei ape pure.

Are pH 8.1 dobândit pe cale naturală

Apa Dolomia este una dintre puţinele ape oligominerale natural alcaline. pH-ul alcalin optim al apei Dolomia este folositor pentru a combate aciditatea organismului uman şi în acelaşi timp o face plăcută la gust.

Apa alcalină consumată zilnic ajută la:

  • digestie, tonus muscular și sănătatea pielii;
  • este antioxidantă, hidratantă și detoxifiantă;

  • stimulează imunitatea organismului

 

Originea purității apei Dolomia

Geografii și hidrologii consideră că principalele calități ale Apei Dolomia au luat naștere prin filtrarea naturală a acesteia. Originea purității apei stă în topirea celor mai profunde straturi de zăpadă din grupul muntos Cima dei Preti. Acesta se află la 2450 metri deasupra nivelului mării. Topirea straturilor zăpezior perene ale Dolomiților dă naştere unei ape care, filtrată lin prin rocile dolomite, formează un uriaş bazin hidrogeologic. Acest imens rezervor de apă datează din vremurile de demult, de la sfârșitul Erei Glaciare de acum mai bine de 10.000 de ani.

Fluxul continuu de apă în interiorul bazinului hidrogeologic ajută la îmbogăţirea apei cu oxigen şi cu cele mai preţioase minerale, datorită unui contact îndelungat cu roca dolomită; izvorul prinde viaţă la 833 metri altitudine.

Apa Dolomia este îmbuteliată direct la sursă, conservând în acest fel toate propietăţile originale şi naturale ale izvorului. Dolomia are o temperatură la sursă de 7-8 °C, fiind unul dintre cele mai bogate izvoare de apă din Europa.